Swipe to the left

Kako očistiti ovitek za telefon?

Kako očistiti ovitek za telefon?
By Nina Plavc 17. julij 2023


Vsi poznamo tisti neprijeten občutek, ko ugotovimo, da je naš ovitek za telefon postal umazan in je popolnoma porumenel. To je posledica naravnega staranja ovitka, ki se obarva zaradi izpostavljenosti UV-svetlobi in vročini. To se dogaja ne glede na to, kaj storite. Prav tako lahko telefon postane umazan in masten zaradi redne uporabe. Na srečo obstajajo preprosti načini, kako se znebiti teh neprivlačnih madežev. Sledite spodnjim navodilom, da izveste kako očistiti ovitek za telefon, da bo vsaj približno tak, kot takrat ko ste ga kupili.


Kako očistiti ovitek za telefon, ki je narejen iz gume, silikona ali plastike?

Plastika in silikon in guma so zelo priljubljeni materiali za zaščito telefona, vsi trije nudijo izjemno vzdržljivost, prilagodljivost in površino, ki jo je enostavno čistiti. Za razliko od usnjene torbice lahko precej dobro prenesejo madeže in umazanijo ter se očistijo skoraj brez napora.


Kako očistiti ovitek za telefon iz gume, silikona ali plastike, z detergentom za pomivanje posode?

Če želite očistiti ovitek za telefon, lahko uporabite navadno čistilo za pomivanje posode. Čistilo za pomivanje posode razgradi maščobo in odstrani vse nečistoče, ki se naberejo na ohišju. To je odličen način, kako povrniti sijaj porumenelmu ovitku telefona.

Čiščenje ovitka z detergentom za pomivanje posode

Potrebujete:

- Posodo za vodo

- čistilo za pomivanje posode

- stara zobna ščetka

- vodo

Postopek:

Pripravite si posodo, v kateri zmešate nekaj kapljic čistila za pomivanje posode z vročo vodo, da dobite milnico. Potopite ovitek za telefon v milnico, nato pa vzemite staro zobno ščetko in z njo zdrgnite ovitek za telefon po celotni površini. Ne pozabite očistiti tudi vogalov in odprtin za gumbe. Medtem ko čistite ovitek, ga večkrat sperite v milnici, da ga dobro namočite in očistite. Ko ste zadovoljni z izgledom ovitka, odlijte umazano vodo in ovitek sperite pod tekočo vodo. Nato ga obrišite z brisačo ali krpo iz mikrovlaken in pustite, da se popolnoma posuši. Preden ovitek spet namestite na telefon, se prepričajte, da je popolnoma suh.


Kako očistiti ovitek za telefon iz gume, silikona ali plastike, s sodo bikarbono?

Soda bikarbona, ki se sicer dobro obnese pri peki, je zaradi svoje abrazivnosti, odlična tudi kot naravno čistilo. Lahko pa raztopi tudi umazanijo in maščobo v kombinaciji z vodo, zato je idealna za vse vrste čistilnih trikov. Če se boste odločili za čiščenje ovitka za telefon, lahko uporabite sodo bikarbono. Postopek kako očistiti ovitek za telefon s sodo bikarbono, pa si preberite tukaj spodaj.

ovitek za telefon - čiščenje s sodobikarbono

Čiščenje ovitka s sodobikarbono

Potrebujete:

- Posodo za vodo

- sodo bikarbono

- stara zobna ščetka

- vodo

Postopek:

Odstranite ovitek za telefon iz telefona, postavite ga na brisačo in eno stran ovitka potresite s sodo bikarbono. Vzemite staro zobno ščetko, navlažite glavo ščetke in začnite nežno drgniti sodo bikarbono po površini ovitka. Bodite potrpežljivi in temeljito vtrite sodo bikarbono, dokler ne dobite nekakšne paste. Drgnite s krožnimi gibi in se osredotočite na močno umazane predele. Če se zdi pasta presuha, dodajte nekaj kapljic vode in nadaljujte z drgnjenjem.

Ko končate, sperite ovitek pod tekočo vodo, da odstranite sodo bikarbono. Obrnite ovitek in ponovite vse zgornje korake ponovite še na drugi strani ovitka. Prepričajte se, da ste temeljito izprali sodo bikarbono, preden ovitek obrišete s krpo iz mikrovlaken. Ovitek za telefon pustite, da se popolnoma posuši na zraku, preden ga znova namestite na telefon.


Kako očistiti ovitek za telefon iz gume, silikona ali plastike, z belim kisom?

Sedaj boste rekli, le kako lahko omenimo sodo bikarbono, ne da bi omenili beli kis? Navsezadnje gresta oba s svojimi izjemnimi lastnostmi, z roko v roki pri čiščenju vsakega doma. Beli kis je močno in kislo naravno čistilo, ki se učinkovito spopada z vodnim kamnom in razkužuje površine. Uporaba belega kisa za čiščenje ovitka za telefon je preprosta.

Kako očistiti ovitek za telefon z belim kisom

Obtežitev ovitka za telefon med namakanjem v kisu

Potrebujete:

- Posodo za vodo

- sodo bikarbono

- bel kis

- krpa iz mikrovlaken

- vodo

Postopek:

Najprej poiščite majhno posodo ali skledo, ki pa naj bo dovolj velika za vaš ovitek. Ovitek postavite v posodo in ga obtežite z nečim težkim, da ostane na dnu posode. Pazite, da obtežitev ni iz kovine ali gume, da se ne bo korodirala. Po ovitku potresite dve žlici sode bikarbone in počasi nalijte eno skodelico belega destiliranega kisa. Pripravite se na rahlo šumenje, saj je to del čistilnega procesa.

Če ovitek ni v celoti potopljen, po potrebi dodajte še več kisa. Pustite, da se ovitek za telefon namaka nekaj ur, nato ga temeljito sperite pod tekočo vodo. Obrišite ga s krpo iz mikrovlaken in pustite, da se popolnoma posuši na zraku, preden ga znova namestite na svoj telefon.


Kako očistiti ovitek za telefon iz usnja

Čiščenje usnjenega ovitka za telefon je precej drugačno od čiščenja običajnega plastičnega, silikonskega ali gumiranega ovitka. Čiščenje usnjenega ovitka zahteva nežen pristop, saj je usnje občutljiv material. Če se sprašujete kako očistiti ovitek za telefon iz usnja, potem je spodaj postopek:

kako očistiti ovitek za telefon

Pred čiščenjem si pripravite vse potrebno

Potrebujete:

- Posodo za vodo

- milo za roke

- krpa iz mikrovlaken

- vodo

- sredstvo za nego usnja (po želji)

Postopek:

Prvo pravilo pri čiščenju usnjenega ovitka za telefon je, da nikoli ne nanašate tekočine neposredno na površino ovitka. Usnje je zelo porozno, zato se za čiščenje uporablja le vlažna krpa in ne zelo mokra krpa. Drugo pravilo za čiščenje usnja je, da je čistilna raztopina preprosta. Za čiščenje usnjenega ovitka uporabljajte blago milo za roke, ki je tako kot do vaše kože, nežno tudi do usnjenega ovitka.

Pripravite si posodo z vodo in vanjo odmerite majhno količino mila ter ga zmešajte z vodo. Vzemite krpo iz mikrovlaken in jo navlažite v raztopini, nato jo zelo dobro ožemite, da ni preveč mokra, in z njo obrišite usnjen ovitek. Pri čiščenju usnjenega ovitka se izogibajte premočnemu drgnjenju. Nežno obrišite površino ovitka z vlažno krpo, da odstranite umazanijo in madeže. Če je potrebno, večkrat izperite krpo in nadaljujte z brisanjem.

Po čiščenju odstranite odvečno vlago iz usnjenega ovitka s suho krpo. Poskrbite, da se ovitek posuši na zraku in se izogibajte neposredni izpostavljenosti soncu ali vročini, saj lahko to poškoduje usnje. Če želite ohraniti mehkobo usnjenega ovitka, lahko po čiščenju nanesete balzam za usnje. Sledite navodilom na izdelku in nanesite tanek sloj balzama, nato pa ga nežno vtrite v usnje. To bo obnovilo njegovo mehkobo in sijaj. Enak postopek čiščenja velja na primer tudi za druge usnjene izdelke kot so: pasovi za pametne ure, torbice, žepki in drugi usnjeni dodatki za mobilne naprave. Pomembno je upoštevati nežno čiščenje in skrbno vzdrževanje, da ohranite usnjen ovitek v optimalnem stanju.


Kdaj je čas za nov ovitek za telefon?

Če se kljub uporabi zgoraj opisanih metod vaš ovitek za telefon še vedno zdi rumen zaradi starosti, je morda čas, da vložite denar v nov ovitek. Vendar ne pozabite, da je tudi nov ovitek potrebno redno čistiti, da preprečite, da bi se težava ponovila. Ne glede na to, ali imate originalni ovitek za telefon Samsung, Apple, Xiaomi ali pa ste kupili ovitek v kateri koli drugi trgovini, vsak ovitek zahteva redno nego in čiščenje. S tem boste zagotovili, da bo vaš telefon vedno zaščiten in izgledal kot nov.


Zaključek: Kako očistiti ovitek za telefon?

Redno čiščenje ovitka za telefon je ključnega pomena za ohranjanje njegove lepote, trajnosti in higiene. Ne glede na to, ali je ovitek iz plastike, gume, usnja ali tekstila, s pravilno nego lahko podaljšate njegovo življenjsko dobo in ohranite vaš telefon svež in zaščiten. Upoštevajte specifične smernice za čiščenje glede na material ovitka in uporabljajte nežne metode ter primerne čistilne izdelke.

Ne pozabite, da je pomembno odstraniti ovitek s telefona pred čiščenjem, da se izognete morebitnim poškodbam naprave. Uporabljajte mehke krpe, gobice ali krpe iz mikrovlaken, da preprečite praske ali poškodbe površine ovitka. Pazite tudi, da ne uporabljate preveč vode ali čistilnih sredstev, da ne bi premočili materiala.

Sedaj veste kako očistiti ovitek za telefon in če se boste navodil vestno držali, boste ohranili njegov sijaj, higieno in videz ter podaljšali njegovo uporabnost. Ne zanemarjajte rednega čiščenja in upoštevajte posebne smernice glede na material ovitka, da boste uživali v čistem, zaščitenem in privlačnem telefonu.


p>VIRI:

(1) - Tom's Guide

(2) - Love To Know

(3) - Wiki How

Posted in: Zanimivosti


NAROČI SE NA
E-NOVICE

Vnesi svojo e-pošto in se prijavi na prejemanje naših novic, posebnih ponudb in akcijskih kuponov.

© 2021 Chameleon.si. Vse pravice pridržane.