Swipe to the left

Kako prenesti slike iz telefona na računalnik?

Kako prenesti slike iz telefona na računalnik?
By Jan Majstorovič 15. maj 2023


Imate tudi vi težave kako prenesti slike iz telefona na računalnik? Ste priklopili polnilni kabel telefona na vaš računalnik, ta pa ne prikazuje povezave z vašim telefonom?

V tem članku vam bom razložil, kako prenesti slike iz Android in iOS (Apple) telefonov na računalnik.

Prenos slik je enostaven postopek, ki vam bo omogočil, da varno shranite vaše dragocene spomine na računalniku ali jih uredite s programsko opremo, ki vam je všeč.

Načinov za prenos slik iz telefona na računalnik je veliko, jaz pa vam bom predstavil dva enostavna in hitra načina za prenos slik. Sledite enostavnim korakom v tem članku, da boste lahko slike prenesli na vaš računalnik brez težav.


Kako prenesti slike iz telefona na računalnik brez kabla

Najboljši način za Android in iOS telefone, kako prenesti slike iz telefona na računalnik brez kabla je z uporabo Googlove aplikacije Google Photo. Pri tem načinu ne potrebujete kabla, ampak samo povezavo z internetom.

Aplikacija Google Photo nam omogoča, da bo vse naše slike in posnetke avtomatsko nalaga v oblak (v katerega lahko enostavno dostopamo tudi z računalnikom), tako boste imeli vse vaše posnetke vedno pri roki in shranjene na varnem.


1. Najprej potrebujete Google račun

Predno se lotimo postopka nalaganja slik, se morate prepričati, ali imate Google račun (če imate Gmail, se lahko prijavite z njim). Če imate Google račun ta korak preskočite, če Google računa še nimate, sledite spodnjim navodilom:

 • Odprite spletno stran Google: www.google.com.
 • Na desni strani zaslona boste videli gumb "Prijava", kliknite nanj (desno zgoraj).
 • Na naslednjem zaslonu kliknite na gumb "Ustvari račun".
 • Vpišite vaše ime in priimek.
 • Izberite uporabniško ime, ki ga želite uporabiti za vaš Google račun.
 • Izberite geslo in ga vpišite.
 • Ponovite geslo v naslednje polje, da se prepričate, da ste ga pravilno vnesli.
 • Vnesite svoj datum rojstva in spol.
 • Vnesite telefonsko številko ali alternativni e-poštni naslov za obnovitev računa, če pozabite svoje geslo ali pa želite pridobiti dostop do svojega računa iz katere koli druge naprave.
 • Izberite možnosti glede varnosti in zasebnosti, ki jih želite uporabiti za vaš Google račun.
 • Kliknite gumb "Ustvari račun".
 • Nato sledite navodilom na zaslonu, da dokončate nastavitev vašega Google računa.
Ko je vaš Google račun ustvarjen, lahko uporabite isto uporabniško ime in geslo za prijavo v druge Google storitve, kot so Gmail, Google Photos, Google Drive in drugi.


2. Aplikacija Google Photo

Najprej preverite, če imate aplikacijo Google Photos že nameščeno na vašem telefonu. Če aplikacije nimate nameščene, jo namestite preko aplikacije Google Play (Trgovina Play). Ko je aplikacijo nameščena, sledite spodnjim navodilom, kako prenesti slike iz telefona z aplikacijo

Google Photo aplikacija

Google Photo:

 • Odprite aplikacijo Google Photos na vašem telefonu (aplikaciji dovolite dostop do vaših posnetkov).
 • Pri prvem zagonu aplikacije boste pozvani, da se prijavite v svoj Google račun, če ste Google račun imeli že od prej, boste vpisani že avtomatsko.
 • Avtomatsko nalaganje: Če želite, da se slike in videoposnetki samodejno naložijo v Google Photos takoj ko jih posnamete ali ko je na voljo WiFi omrežje, pojdite v nastavitve aplikacije in vklopite možnost "Avtomatska varnostna kopija". Na ta način bodo slike in videoposnetki, ki jih posnamete s telefonom, samodejno varnostno kopirani v vaš Google Photos račun.
 • Ročno nalaganje slik: Če želite ročno naložiti slike in videoposnetke v Google Photos, tapnite ikono kamere v spodnjem desnem kotu aplikacije in izberite "Fotografije in videoposnetki". Nato izberite slike in videoposnetke, ki jih želite naložiti, in tapnite ikono oblaka v zgornjem desnem kotu zaslona.
Poleg nalaganja slike in videoposnetkov, lahko aplikacija Google Photos pomaga pri organiziranju vaših slik in videoposnetkov, kot so ustvarjanje albumov, zbiranje po osebah, krajevih, dogodkih in več.


3. Kako dostopati do slik preko računalnika?

Ko ste svoje slike uspešno kopirali v Google Photos prek vašega telefona, lahko sedaj do njih enostavno dostopate tudi prek računalnika. Tukaj je nekaj korakov, kako dostopati do Google Photos prek računalnika:

 • Odprite spletni brskalnik na vašem računalniku in pošiščite spletno stran Google Photos.
 • Če se še niste prijavili v svoj Google račun, to storite s klikom na "Prijava" v zgornjem desnem kotu zaslona. Vpišite svoje uporabniško ime in geslo ter kliknite "Prijava".
 • Ko ste prijavljeni, boste videli vse vaše fotografije in videoposnetke, ki ste jih naložili v Google Photos prek vašega telefona.
 • Slike lahko organizirate v albume, jih uredite ali izbrišete, prav tako pa lahko tudi delite slike s prijatelji ali družino.
Poleg tega lahko tudi prenesete slike in videoposnetke nazaj na vaš računalnik. Preprosto izberite slike ali videoposnetke, ki jih želite prenesti, in kliknite na ikono prenosa v zgornjem desnem kotu zaslona.


Kako prenesti slike iz telefona na računalnik preko kabla?

Ta vodič je namenjen samo za Android telefone, saj za iOS potrebujete dodatne programe, zato za iOS slediite prvemu vodiču (Google Photo)

V kolikor imate pri Andorid telefonu težave z ustvarjanjem Google računa, ali nimate aplikacije Google Trgovine Play (Huawei telefoni) ali enostavno nimate dostopa do interneta, obstaja za vas še en način prenosa vaših posnetkov s polnilnim kablom vašega telefona.

Prenos slik iz Android telefona na računalnik preko kabla je enostaven postopek. Tukaj je nekaj korakov, ki vam bodo pomagali pri prenosu slik iz telefona na računalnik:

 • Povežite vaš Android telefon z računalnikom preko polnilnega kabla. Priporočamo uporabo originalnega kabla, ki je bil priložen telefonu. Če nimate originalnega kabla ali pa ta s polnilcem za telefon ni bil priložen ob nakupu telefona, lahko uporabite naš Chameleon hitri polnilec za telefon, ki ima priložen kabel za hitro polnjenje in hiter prenos podatkov.
 • Na vašem Android telefonu se bo prikazalo obvestilo o povezavi z računalnikom. Dovoljite dostop do podatkov v telefonu ali tapnite na obvestilo, da odprete možnosti USB povezave (telefoni imajo lahko različne opcije). Na zaslonu vašega telefona prikazal seznam različnih načinov USB povezave. Izberite možnost "Prenos slik (PTP)".
 • Vaš Android telefon se bo sedaj povezal z računalnikom. Ko se vam na računalniku odpre okno za samodejno predvajanje, izberite ''odpri naprave za goled datotek'' in preskočite naslednjo točko. Če se vam ta okno ne pojavi sledite naslednji točki.
 • Odprite "File Explorer" (Windows) ali "Finder" (Mac) na računalniku. Na levi strani zaslona boste videli seznam naprav. Kliknite na ime vašega telefona.


 • V vašem telefonu poiščite mapo, ki vsebuje slike. Običajno so slike shranjene v mapi "DCIM", "Pictures" ali "Camera". Kliknite nanjo.
 • Izberite slike, ki jih želite prenesti na računalnik, in jih kopirajte v mapo na računalniku.
 • Ko ste prenesli slike na računalnik, jih lahko uredite ali jih shranite v želeno mapo.

Pomembno je vedeti, da se lahko postopek prenosa slik razlikuje glede na vaš model telefona in operacijski sistem, ki ga uporabljate. Vendar pa so ti osnovni koraki primerni za večino Android telefonov in računalnikov.

Za nekatere telefone obstajajo tudi aplikacije, ki vam lahko pomagajo pri prenosu slik. Če imate težave ali želite preprostejši način za prenos slik, lahko poiščete primerne aplikacije v trgovini z aplikacijami za vaš Android telefon.


Zaključek

Upam da smo vam z zgoraj napisanima vodičema pomagali in odgovorili na vaše vprašanje, kako prenesti slike iz telefona na računalnik. Če na hitro povzamemo, je prvi vodič primeren za vse naprave in je iz vidika kopiranja posnetkov najbolj varen, saj vamlahko kopira in shranjuje slike takoj ko jih posnamete. Kako prenesti slike iz telefona na računalnik preko kabla pa je opcija za andorid telefone, v kolikor nimate Google računa in dostopa do interneta.

Ne pozabite pa si pogledati celotne naše ponudbe dodatkov za telefone. Najboljši ovitki za telefon chameleon.


Viri:

Zdnet

Google pomoč

Google Photos pomoč

Posted in: Zanimivosti


NAROČI SE NA
E-NOVICE

Vnesi svojo e-pošto in se prijavi na prejemanje naših novic, posebnih ponudb in akcijskih kuponov.

© 2021 Chameleon.si. Vse pravice pridržane.