Swipe to the left

Kako zaščititi vaš novi telefon?

Kako zaščititi vaš novi telefon?
By Jan Majstorovič 13. junij 2023


Kako zaščititi vaš novi telefon?

Ko v roke vzamete svoj novi telefon, želite zagotoviti, da bo ostal v brezhibnem stanju čim dlje časa. Zato je ključnega pomena, da sprejmete ustrezne zaščitne ukrepe.

V spodnjem članku vam bom predstavil tri najbolj ključne dodatke za maksimalno zaščito vašega pametnega telefona in čim daljšo življenjsko dobo.


Ovitki za telefon - Prva linija obrambe

Ovitki za telefon so nepogrešljivi dodatki, ki vam omogočajo zaščito pred praskami, udarci in drugimi poškodbami. Ne glede na to, ali imate iPhone, Samsung ali kakšen drug model telefona, izbira pravega ovitka je ključnega pomena za ohranjanje vašega telefona v najboljšem stanju.

Ovitek za telefon ali etui za mobi lahko dobite v različnih stilih, materialih in oblikah, kar omogoča, da izberete tistega, ki najbolj ustreza vašim potrebam in slogu. Zagotavljajo tako funkcionalnost kot tudi estetski videz. Ovitki za nove telefone nudijo tudi dodatno zaščito za občutljive dele telefona, kot so robovi, kamere in zaslon.

Zaščitite svoj novi telefon s pravim ovitkom, ki bo odseval vašo osebnost in obenem zagotavljal zanesljivo zaščito. V nadaljevanju tega poglavja bomo raziskali različne vrste ovitkov za telefon, njihove prednosti ter vam ponudili nasvete za izbiro pravega ovitka za vaš novi telefon.

Chameleon ovitki za telefon
Chameleon kvalitetni ovitki za telefone


Glavne značilnosti ovitkov za telefon

Ovitek za telefon je prvi, najcenejši in najbolj osnovni ključni dodatek za vaš nov telefon. Zaščitni ovitek za telefon ima več namenov in funkcij, spodaj pa vam bom opisal nekaj glavnih razlogov, zakaj kupiti ovitek za telefon:

 • Zaščita pred poškodbami: Ovitek za telefon nudi zaščito pred praskami, udarci in poškodbami ter ohranja vaš telefon v brezhibnem stanju.
 • Podaljša življenjsko doba telefona: Ovitek za telefon s tem ko ščiti vaš telefon pred udarci in praskami poskrbi tudi za daljšo življenjsko dobo telefona. Prav tako pa bo telefon pa nekaj letih uporabe še vedno izgledal kot nov.
 • Zaščita pred umazanijo in prahom: Ovitek za telefon lahko preprečuje, da bi se umazanija in prah nabirali v notranjosti vašega telefona.
 • Stilski dodatek: Ovitki za telefon so na voljo v vseh možnih barvah, vzorcih in slogih, kar omogoča, da svoj telefon osebnostno prilagodite in ga naredite bolj privlačnega.
 • Izboljšan oprijem telefona: Ovitek za telefon izboljša oprijem vašega telefona, saj so le te po večini narejeni iz nedrsečih materialov kot sta guma in silikon. Dober oprijem telefona lahko prepreči zdrs in posledično padec telefona.

Vse te prednosti dokazujejo, da je uporaba zaščitnega ovitka za telefon zelo priporočljiva, saj lahko pomaga zaščititi vaš telefon in podaljšati njegovo življenjsko dobo.

Zelo priporočljivo je imeti več ovitkov, saj na trgu dobite ovitke za različne priložnosti in potrebe. Tako obstajajo klasični ovitki (prozorni, barvni in z motivi) ki so lepi in telefonu ohranijo prvotno obliko. Tako ovitki so idealni za vsakdan. Lahko pa kupite tudi robustne ovitke za šport ali delo zunaj, vodotesne ovitke za takrat, ko ste na plaži ali bazenu in ovitke za okoli pasu, če nimate prostih žepov ali torbice.


Kako izbrati pravi ovitek za vaš novi telefon

Izbira pravega ovitka za vaš novi telefon je ključna, saj vam lahko zagotovi ustrezno zaščito in obenem dopolni slog vašega telefona. Tu je nekaj koristnih nasvetov, ki vam bodo pomagali pri izbiri pravega ovitka:

 1. Kompatibilnost s telefonom: Preverite, ali je ovitek združljiv s specifikacijami vašega telefona, vključno z modelom, velikostjo in funkcijami. Poskrbite, da bo ovitek popolnoma prilegal vašemu telefonu in omogočal enostaven dostop do gumbov, vhodov in kamere.
 2. Stopnja zaščite: Ovitek naj nudi ustrezno zaščito pred praskami, udarci in padci. Razmislite o izbiri ovitka, ki bo primeren vašim potrebam. Ali potrebujete klasični ovitek za osnovno zaščito, bolj robusten ovitek za šport v naravi ali vodotesen ovitek?
 3. Material in tekstura: Izberite material, ki ustreza vašemu slogu in preferencam. Ovitki so na voljo v različnih materialih, kot so trdi plastiki, silikon, usnje ali kombinacija materialov. Prav tako razmislite o teksturi ovitka, ki bo omogočala boljši oprijem in preprečevala zdrse.
 4. Funkcionalnost: Razmislite o funkcionalnostih, ki jih želite imeti v ovitku. Na primer, nekateri ovitki imajo prostor za shranjevanje kartic ali denarja, drugi imajo zložljiv podstavek za lažje gledanje videov. Izbira ovitka z dodatnimi funkcionalnostmi lahko olajša uporabo vašega telefona.
 5. Estetika: Ne pozabite upoštevati tudi svojega osebnega sloga in estetskih preferenc. Ovitki so na voljo v različnih barvah, vzorcih in dizajnih, ki vam omogočajo, da izrazite svojo individualnost.

Pri izbiri ovitka za vaš novi telefon je pomembno najti ravnovesje med zaščito, funkcionalnostjo in stilom. Na naši spletni strani chameleon.si enostavno izberite vaš model telefona in preglejte našo pestro ponudbo dodatkov za telefon med katerimi so tudi naši kvalitetni ovitki za telefon.

Vodotesni ovitki za telefon
Vodotesni ovitki za telefon so odlična rešitev za na plažo!


Različne vrste ovitkov in njihove prednosti

Pri izbiri ovitka za vaš novi telefon se srečate z različnimi vrstami, vsaka s svojimi prednostmi in funkcionalnostjo. Tukaj je pregled nekaterih vrst ovitkov in njihovih prednosti:

 1. Klasični ovitki za telefon: To je najpogostejša vrsta ovitkov, ki se popolnoma prilega obliki vašega telefona. Ovitki za telefon nudijo zaščito pred praskami, udarci in poškodbami ter ohranjajo vaš telefon v brezhibnem stanju. So na voljo v različnih materialih, barvah in vzorcih, kar vam omogoča izbiro, ki najbolj ustreza vašemu slogu.
 2. Ovitek za telefone z dodatnimi funkcionalnostmi: Te vrste ovitkov so oblikovane tako, da nudijo dodatno funkcionalnost poleg zaščite. Na primer, nekateri ovitki imajo prostor za shranjevanje kartic, denarja ali osebnih dokumentov. Drugi imajo zložljive podstavke, ki omogočajo enostavno gledanje videoposnetkov ali prostoročno uporabo telefona.
 3. Etui za mobi: Znan tudi kot torbica za telefon je priljubljen zaradi svoje elegance. Etuiji za mobi pokrivajo celoten telefon, vključno s sprednjo in zadnjo stranjo. Poleg zaščite nudijo tudi prostor za shranjevanje kartic in denarja. Nekateri originalni etuiji imajo tudi funkcijo samodejnega vklopa in izklopa zaslona ob odpiranju in zapiranju.
 4. Ovitek za telefone z ojačanimi robovi: Ta vrsta ovitkov je posebej oblikovana za zaščito robov telefona, ki so občutljivi na udarce. Ojačani robovi ovitka absorbirajo energijo udarcev in zmanjšujejo tveganje za poškodbe. Ti ovitki pogosto vključujejo tudi dvignjen rob okoli kamere in zaslona, kar dodatno ščiti občutljive dele telefona.
 5. Vodotesni ovitki: Če želite zaščito pred vlago, prahom in umazanijo, so vodotesni ovitki prava izbira. Ti ovitki zagotavljajo tesnjenje in preprečujejo vdor vode v telefon. So idealni za uporabo na plaži, bazenu ali v deževnih pogojih.

Ne glede na to, katero vrsto ovitka izberete, je pomembno, da upoštevate svoje potrebe, življenjski slog in preferenc. Prav tako se prepričajte, da ovitek ustreza modelu in velikosti vašega telefona ter omogoča enostaven dostop.


Zaščitna stekla za telefon - Jasen pogled in varnost

Zaščitna stekla za telefon so nepogrešljivi dodatek, ki vam omogoča jasen pogled na zaslon vašega telefona in hkrati zagotavlja dodatno zaščito. Ta tanka, prozorna plast stekla se namesti na zaslon in ščiti pred praskami, udarci ter poškodbami zaradi padcev.

Zaščitna stekla Chameleon za telefon so narejena iz kakovostnega kaljenega stekla s SGS certifikatom kakovosti, ki zagotavlja odlično razmerje med trdnostjo, fleksibilnostjo in občutljivostjo na dotik. Vsa Chameleon zaščitna stekla imajo samočistilni proti maščobni nanos za manj prstnih odtisov in odlično trdnost (9H).

Prednosti uporabe zaščitnih stekel so mnogotere. Prvič, zagotavljajo dodatno zaščito pred praskami, ki lahko nastanejo zaradi vsakodnevne uporabe telefona ali trenja z drugimi predmeti. Tudi majhne praske na zaslonu lahko zmanjšajo jasnost in kakovost prikaza. Zaščitna stekla pomagajo ohranjati zaslon brezhiben in jasen, kar prispeva k boljši uporabniški izkušnji.

Poleg tega, da nudijo zaščito, imajo zaščitna stekla tudi sposobnost absorbiranja energije udarca, kar zmanjšuje tveganje za razbitje zaslona. S svojo trdnostjo in odpornostjo na udarce pripomorejo k večji vzdržljivosti vašega telefona.

Zaščitna stekla chameleon za telefone
Kvalitetna zaščitna stekla Chameleon

Zaščitna stekla vam omogočajo tudi ohranjanje zaslona vašega telefona brez prstnih odtisov, madežev in umazanije. Nekatera stekla imajo posebne premaze, ki zmanjšujejo vidljivost prstnih odtisov ter olja, kar omogoča, da je zaslon vedno čist in jasen.

Ko gre za varnost in jasen pogled na zaslon vašega telefona, so zaščitna stekla nepogrešljiv dodatek. Zagotavljajo varno uporabo vašega telefona in ohranjajo zaslon brezhiben, kar omogoča boljšo izkušnjo pri uporabi telefona. Ne pozabite izbrati kakovostnega zaščitnega stekla, ki ustreza modelu in velikosti vašega telefona ter upošteva vaše potrebe po jasnosti in varnosti.

* Mogoče vas bo zanimalo tudi:

Kako namestiti zaščitno na telefon

Kaj je Privacy Glass? Zatemnjeno zaščitno steklo za telefon


Polnilci za telefon - Moč in zanesljivost

Polnilci za telefon igrajo pomembno vlogo pri zagotavljanju moči in zanesljivosti vašega telefona. V tem poglavju se osredotočamo na pomembne vidike polnilcev, ki vam bodo pomagali izbrati pravi polnilec za vaše potrebe.


Hitro polnjenje in varnost vašega novega telefona

Hitro polnjenje omogoča hitro in učinkovito polnjenje baterije telefona. Pri uporabi hitrega polnjenja je pomembno upoštevati varnostne vidike, da se izognete morebitnim težavam.

Pri izbiri hitrega polnilca upoštevajte naslednje:

 1. Originalni ali certificirani polnilec: Izberite polnilec, ki je originalen, oziroma ima vse potrebne certifikate in varnostno zaščito.
 2. Združljivost: Preverite, ali je polnilec združljiv s telefonom in podpira hitro polnjenje.
 3. Upoštevanje navodil: Preberite in upoštevajte navodila za uporabo polnilca.
 4. Ne uporabljajte poškodovanih polnilcev: Ne uporabljajte poškodovanih polnilcev, saj lahko to povzroči težave.

Poskrbite za varnost pri hitrem polnjenju, da boste lahko uživali v učinkovitem polnjenju baterije vašega novega telefona brez nepotrebnih tveganj.

Hitri polnlnilec chameleon
Chameleon polnilec za hitro polnjenje vseh telefonov!


USB-C, brezžično ali stenski polnilec? Kaj izbrati?

Pri izbiri polnilca za telefon se lahko srečate z različnimi možnostmi, kot so USB-C, brezžično ali stenski polnilec. Katero možnost izbrati?

 • USB-C polnilec: USB-C polnilec je vse bolj priljubljen zaradi svoje univerzalnosti in hitrega polnjenja. Omogoča hitro prenos energije in je združljiv s številnimi napravami, ki podpirajo USB-C priključek. Če želite hitro in učinkovito polnjenje, je USB-C polnilec odlična izbira.
 • Brezžični polnilec: Brezžični polnilec omogoča polnjenje telefona brez potrebe po kablu. Deluje na principu induktivnega polnjenja, kjer se energija prenaša med polnilno podlago in telefonom. Brezžični polnilec je priročen in omogoča enostavno polnjenje, vendar je lahko polnjenje nekoliko počasnejše v primerjavi z nekaterimi hitrimi polnilci.
 • Stenski polnilec: Stenski polnilec je klasična možnost za polnjenje telefona. Uporablja se priključek v električno vtičnico, kar omogoča stabilno in zanesljivo polnjenje. Stenski polnilec je običajno opremljen s standardnim USB priključkom, kar pomeni, da ga je mogoče uporabiti za polnjenje različnih naprav.

Izbira med USB-C, brezžičnim in stenskim polnilcem je odvisna od vaših potreb, preference in združljivosti s telefonom. Če želite hitro polnjenje, USB-C polnilec ponuja visoko hitrost polnjenja. Če iščete brezžično in priročno polnjenje, je brezžični polnilec odlična izbira. Stenski polnilec pa je primeren za tiste, ki želijo preprosto in zanesljivo polnjenje.


Najboljše prakse za celovito zaščito vašega telefona

Za zaključek našega članka o zaščiti telefona bi radi izpostavili nekaj najboljših praks, ki vam bodo pomagale zagotoviti celovito zaščito vašega novega telefona:

 1. Uporaba ovitka: Izberite ustrezno ohišje ali ovitek za telefon, ki bo zagotavljal zaščito pred udarci, padci in praskami. Poskrbite, da je ovitek pravilno nameščen in popolnoma prilegan telefonu.
 2. Namestitev zaščitnega stekla: Zaščitno steklo bo zaščitilo zaslon telefona pred praskami, umazanijo in udarci. Pravilno namestite zaščitno steklo, da zagotovite jasen pogled in dolgotrajno zaščito zaslona.
 3. Redno čiščenje: Ohranjajte telefon čist in brez umazanije, saj lahko umazanija in prah poškodujeta površino in delovanje naprave. Uporabite mehko krpo ali posebna sredstva za čiščenje, ki so primerna za uporabo na telefonu.
 4. Izogibanje ekstremnim pogojem: Izogibajte se izpostavljanju telefona ekstremnim temperaturam, vlago in drugim škodljivim vplivom. Pazite na okolje, v katerem uporabljate telefon, da zmanjšate tveganje za poškodbe.
 5. Redno vzdrževanje baterije: Sledite navodilom proizvajalca za optimalno uporabo baterije telefona. Izogibajte se popolnemu praznjenju baterije in jo redno polnite, da ohranite dobro zmogljivost in trajanje baterije.

Z upoštevanjem teh najboljših praks boste zagotovili celovito zaščito vašega telefona in podaljšali njegovo življenjsko dobo. Ne pozabite, da je skrb za zaščito telefona pomembna investicija, ki bo ohranila vašo napravo varno in delujočo še dolgo časa.


Preberite si še:

Kako namestiti zaščitno steklo na vaš telefon

Najboljši ovitki za telefon

Nasveti za pravilno polnjenje telefona

Kateri telefoni podpirajo brezžično polnjenjeNAROČI SE NA
E-NOVICE

Vnesi svojo e-pošto in se prijavi na prejemanje naših novic, posebnih ponudb in akcijskih kuponov.

© 2021 Chameleon.si. Vse pravice pridržane.