Swipe to the left

Poučna darila za otroke – 8 igrač za učenje skozi igro

Poučna darila za otroke – 8 igrač za učenje skozi igro
By Jan Majstorovič 29. december 2022


Starejši imamo velikokrat težavo, ker ne vemo kakšno igračo kupiti otroku, katera bo otroku zanimiva in ga bo razveselila. To še posebej velja za poučne igrače, saj so ob vsej novi tehnologiji otrokom lahko dolgočasne in ne zanimive.

Poučne igrače učijo otroke kako reševati probleme in strateško razmišljati skozi igro. Izvajanje znanstvenih poskusov doma z našimi poučnimi igračami lahko otroku izboljšajo spomin, pozornost in kognitivno razmišljanje.

Za vas smo pripravili seznam osmih poučnih in zabavnih izobraževalnih igrač za otroke, ob katerih se bodo zabavali tudi starejši.


Poučna darila za otroke, ki jih zanima tehnologija in sestavljanje

Spodaj sem za vas pripravil štiri ideje za kreativne in poučne igrače za ustvarjanje in sestavljanje. 3D pero za vse male umetnike, lesen Blejski grad za vse bodoče arhitekte ali pa sestavljanje enega izmed naših robotkov, za vse bodoče tehnologe.


3D Pero – super darilo za bodoče umetnike

Super igrača s katero bo otrok na zabaven in enostaven način ustvarjal prave 3D figure.

S 3D peresom lahko ustvarite enostavne elemente ali pa bolj kompleksne mojstrovine, katere lahko na koncu tudi zlepite skupaj. Za ustvarjanje tridimenzionalnih stvaritev s 3D peresom ne potrebujete predhodnega znanja, saj je izdelek enostaven za uporabo, zraven pa so priložena slovenska navodila za uporabo.

3D pero Chameleon
Super igrača za vse bodoče umetnike!

3D pero deluje s temperaturo med 70 in 130°C in je primeren za nizko temperaturna polnilna. Pero ima tudi funkcijo prilagajanja hitrosti in 0,7 mm široko konico. Dodatna polnila v različnih barvah so prav tako na voljo v naši spletni trgovini.


Lesena 3D sestavljanka Blejski grad – za vse otroke, ki radi sestavljajo

Super darilo za vse ljubitelje sestavljanja in gradov. Sestavljanka je namizne velikosti in je primerna za vsak kotiček v vašem domu.

Sestavljanka je zapakirana v slovenski embalaži in s slovenskimi navodili za sestavljanj, ki so otrokom razumljiva.

Lesena sestavljanka Blejski grad - Chameleon
Super darilo za vse, ki radi sestavljajo in obožujejo gradove.


Sestavljanko sestavimo z lesenimi delčki in ploskvami katere sestavljamo po navodilih, saj je delčkov zelo veliko, zato je sestavljanka odlična za vse ljubitelje sestavljanja in modeliranja. V končni izdelek je potrebno vložiti kar nekaj časa in natančnosti, zato bo ob končanem izdelku veselje otroka neizmerno.


Solarni robot 14v1 – Igrača za sestavljanje in igranje z alternativnimi viri

Igrača ki je okolju prijazna, poučna in tudi zabavna. Igranje z alternativnimi viri energije je odličen način za otroka, da se uči osnovnih konceptov te tehnologije.

Solarni robot se lahko sestavi v 14 različnih oblik in vključuje veliko smešnih in funkcionalnih gibov. Robotek se napaja na sočno svetlobo, zato za delovanje ne potrebuje baterij. Robot se premika s pomočjo direktne sočne svetlobe ali ob uporabi vsaj 50W halogenske žarnice.

Solarni robot Chameleon
Super darilo za igranje, sestavljanje in učenje o alternativnih virih!


Robota lahko preoblikujete v premikajočega psa, tekajočega hrošča, hodečega raka, surferja, želvo, veslača, kolesarja, avto, zombi preganjalca in še veliko več. Ta igrača dopušča otrokom, da ustvarjajo in uporabljajo neskončno domišljijo.


Robotek na slano vodo – spoznajte novo obliko baterij

Še ena izmed okolju prijaznih in zabavnih igrač. Sestavite robotka, dodajte mu še slano vodo in robotek je že v pogonu brez da bi potrebovali baterije ali elektriko.

Robotek na slano vodo Chameleon
Darilo za vse, ki radi sestavljajo in obožujejo robote

Robotek na slano vodo je odlična igrača za spoznavanje novih oblik baterije. Že samo nekaj kapljic slane vode bo robotka pripravilo do premikanja. Robotka se mora prej tudi sestaviti, kar je super za razvijanje fino motorike in prostorskega zaznavanja pri otrocih.


Poučna darila za otroke, ki jih zanima znanost

Štiri super igrače, za vse otroke in starše, katere zanima znanost. S tem igračami se boste učili kako lahko ustvarimo elektriko s sadeži, zelenjavo, vodo ipd… Prav tako pa se bodo učili, kako se prečisti voda ali pa kako postati pravi mali detektiv!


Okolju prijazna baterija – naredite svojo baterijo iz sadja

Vas zanima kako baterije delujejo? Okolju prijazna baterija uporablja naravne materiale, da napaja priloženo svetilko.

Okolju prijazna baterija Chameleon
Okolju prijazno, poučno in zabavno!

Naravna baterija za delovanje potrebuje priložene pare cinkovih in bakrenih ploščic, katere vstavimo lahko v krompir, zemljo, vodo ali kakršnokoli sadje. Naravna baterija proizvaja tok, ki je dovolj močan, da lahko napaja manjšo žarnico, digitalno uro ali manjši zvočnik.


Krompirjeva ura - napajate digitalno uro kar s pomočjo krompirja

Super igrača s katero postanete pravi znanstvenik. Vas zanima kako lahko napajate uro s krompirjem ali kakršnokoli drugo zelenjavo ali sadjem? Presenečeni boste, ko boste ugotovili kaj vse jo lahko poganja!

Okolju prijazna baterija Chameleon
Za vse, ki jih zanima, kako baterije sploh delujejo


Krompirjeva ura za delovanje uporablja pare cinkovih in bakrenih ploščic, katere vstavimo v medij, kot je krompir, zemlja, voda itd... Tako kot okolju prijazna baterija, lahko tudi krompirjeva ura napaja žarnico, uro ali zvočnik.


Čistilec vode – znanstveni set za prečiščevanje vode

Znanstveni set za prečiščevanje vode je super način, kako lahko z igro vzbudimo zanimanje za čisto vodo pri otrocih. S čistilcem vode odkrivamo skrivnosti narave okoli nas.

Čistilec vode Chameleon
Znanstveni set za prečiščevanje vode je super darilo za mlade raziskovalce


Z različnimi eksperimenti iz znanstvenega seta se bodo otroci naučili o različnih načinih čiščenja vode in snoveh, ki se pri čiščenju uporabljajo. Otroci se bodo naučili kaj je to očiščena voda in kako se filtrira voda. Spoznali bodo kako voda kroži v naravi in čez kakšne naravne procese gre preden pride v naše domove.

Ker so vsi pripomočki prozorni bodo lahko opazovali kako se onesnažena voda čisti v različnih slojih in opazovali razliko med rezultatom čiščenja in začetnim stanjem.


Forenzični set – super darilo za otroke, ki bi radi postali detektivi

Vsak detektiv ve, da je iskanje in analiziranje prstnih odtisov ena od najbolj pomembnih nalog. Vsakič, ko se oseba dotakne katerekoli površine, za seboj pusti prsti odtis. Ta odtis je specifičen in je pri vsaki osebi drugačen.

Forenzični set Chameleon
Super darilo za vse bodoče detektive!


Z forenzičnim setom bodo otroci postali pravi detektivi in pridobili veliko znanja in izkušenj. Naučili se bodo kako se prstne odtise najde in odtisne iz različnih površin. Ta set je super igrača za razvoj sposobnosti opazovanja in razvoj raziskovalnega duha.


Zaključek

Upam da ste od osmih zgoraj naštetih idej za darilo za otroka našli vsaj eno, ki bo primerna za vašega slavljenca. Tudi če so otroci danes bolj za igre na telefonih in računalnikih, bodo zagotovo veseli ene od zgoraj naštetih igrač.

Posted in: Nakupovalni vodiči


NAROČI SE NA
E-NOVICE

Vnesi svojo e-pošto in se prijavi na prejemanje naših novic, posebnih ponudb in akcijskih kuponov.

© 2021 Chameleon.si. Vse pravice pridržane.