Swipe to the left

Najboljši power bank za iPhone in Android

Najboljši power bank za iPhone in Android
By Jan Majstorovič 07. junij 2024


Danes živimo v svetu, kjer so naše naprave postale del nas in so nepogrešljive za vsakodnevno komunikacijo, delo in zabavo. Vendar pa se baterije teh naprav hitro praznijo, kar je lahko frustrirajoče, še posebej, ko ste na poti, sredi pomembne naloge, na daljšem izletu v naravi ali preprosto preživljate dolg dan zunaj pisarne.

Power bank ali prenosna baterija vam pri takih situacijah lahko prihrani veliko skrbi in stresa. Power banki so postali ključni spremljevalci za vse, ki želijo ostati povezani, ne glede na to, kje se nahajajo.

V tem vodiču bomo raziskali svet power bankov in vam predstavili vse, kar morate vedeti, da izberete najboljši power bank za vas.

V naši spletni trgovini najdete vse vrste polnilcev, od power bankov, brežičnih polnilec do klasičnih polnilnih adapterjev. Oglejte si celotno našo ponudbo polnilcev za telefone!


Kaj je power bank in kako deluje?

Power bank je prenosna baterija, ki omogoča polnjenje različnih elektronskih naprav, kot so pametni telefoni, tablični računalniki, prenosniki, pametne ure in drugi prenosni pripomočki.

Osnovna funkcija power banka je shranjevanje električne energije, ki jo lahko nato uporabite za polnjenje svojih naprav, ko nimate dostopa do električnega omrežja. Gre za zanesljivo in priročno rešitev za vse, ki so pogosto na poti ali v situacijah, kjer je dostop do električne vtičnice omejen.

Najboljši power bank - chameleon 20k
Naši kvalitetni power banki so primerni za vse vrste telefonov in drugih naprav.

Power bank deluje na osnovi litij-ionskih ali litij-polimernih baterij, ki so sposobne shranjevati veliko količino energije v majhnem ohišju.

Ko potrebujete polnjenje za svojo napravo, jo preprosto povežete s power bankom prek ustreznega kabla, ki prenese energijo iz power banka v vašo napravo.


Najboljši power bank za Andorid in iPhone?

Chameleon power bank ima več izhodnih priključkov in podpira hitro polnjenje, kar omogoča polnjenje več naprav hkrati. Prav tako ima LED indikatorje, ki prikazujejo preostalo kapaciteto baterije, kar vam omogoča, da veste, kdaj je čas za ponovno polnjenje power banka.

najboljši power bank

Posebnost naše prenosne baterije je, da ima že vgrajena kabla Lightning in USB-C, kar omogoča polnjenje Andoid in iPhone naprav.


Ključne značilnosti najboljšega power banka


Kapaciteta (mAh)

Kapaciteta power banka je ena najpomembnejših značilnosti, ki jo morate upoštevati pri nakupu. Meri se v miliamperskih urah (mAh) in določa, koliko energije lahko power bank shrani. Višja kot je kapaciteta, večkrat lahko napolnite svojo napravo.

Na primer, power bank s kapaciteto 10.000 mAh lahko v povprečju napolni pametni telefon s kapaciteto baterije 2.500 mAh približno štirikrat. Za uporabnike, ki pogosto potujejo ali so dalj časa brez dostopa do elektrike, so priporočljivi power banki s kapaciteto 20.000 mAh ali več.

Hitrost polnjenja (W)

Hitrost polnjenja je ključnega pomena za hitro in učinkovito polnjenje vaših naprav. Meri se v vatih (W) in določa, koliko energije lahko power bank prenese na vašo napravo v določenem času. Večina sodobnih power bankov podpira hitro polnjenje z močjo 18W ali več (oba naša modela polnita s kar 22.5W), kar omogoča hitro polnjenje pametnih telefonov in drugih naprav.

Vrste priključkov

Različni priključki na power banku omogočajo polnjenje različnih naprav. Najpogostejši priključki so USB-A, USB-C in Lightning. USB-A je standardni priključek za večino kablov, USB-C pa postaja vse bolj priljubljen zaradi svoje zmožnosti hitrega polnjenja in prenosa podatkov.

Naši power banki imajo tudi vgrajene različne kable, kar je zelo priročno, saj ni potrebe po dodatnih kablih. Pomembno je izbrati power bank, ki ima vrsto in število priključkov, ki ustrezajo vašim potrebam.

Poleg vgrajenih kablov pa imajo naši power banki tudi dodane izhode za polnjenje (USB-C in USB-A).

Teža in prenosljivost

Teža in prenosljivost sta pomembna dejavnika, še posebej za tiste, ki power bank nosijo s seboj vsak dan. Power banki z višjo kapaciteto so običajno težji, zato je treba najti ravnovesje med kapaciteto in prenosljivostjo.

Oba naša modela sta lahka in kompaktna in sta idealna za vsakodnevno uporabo, vendar še vedno dovolj zmogljiva, da sta primerna tudi za daljša potovanja ali kampiranje, kjer je potrebna večja kapaciteta.

Preberite si še naš članek Kaj vzeti na potovanje za brezskrbno pot, kjer boste spoznali še druge naše izdelke, ki vam lahko pridejo zelo prav na potovanju.


Nasveti za uporabo in vzdrževanje power bank prenosnih baterij

Za optimalno delovanje power banka je pomembno, da ga pravilno polnite in praznite. Priporočamo, da med polnjenjem pazite, da power bank ne postane preveč vroč, saj pregrevanje lahko škodi bateriji in zmanjša njeno učinkovitost.

Power bank vedno shranjujte na suhem in hladnem mestu, priporočamo tudi, da se izogibate neposredni sočni svetlobi.

Zadnja pomembna stvar pa je, da prenosni bateriji redno čistite priključke in iz njih odstranite ves prah in umazanijo. Vedno uporabjajte suho krpo!

Ali ste vedeli, da z redno uporabo power banka in izogibanju popolni izpraznitvi podaljšate življenjsko dobo baterije?


Za zaključek pa še nekaj pogostih vprašanj

Kakšna je povprečna življenjska doba power banka?

Običajno lahko power bank zdrži med 300 in 500 polnilnimi cikli. To pomeni, da ga lahko popolnoma napolnite in izpraznite med 300 in 500-krat, preden začne kapaciteta baterije znatno upadati.

Ali lahko power bank poškoduje moj telefon?

Če uporabljate kakovosten power bank in ustrezen polnilni kabel, je tveganje za poškodbo vašega telefona zelo majhno. Vendar pa lahko uporaba nizkokakovostnih ali poškodovanih kablov in power bankov z neustreznimi varnostnimi certifikati povzroči težave, kot so prenapetost, pregrevanje ali kratki stik, kar lahko poškoduje vašo napravo.

Ali lahko power bank napolni prenosnik?

Da, vendar je za polnjenje prenosnika potreben power bank z zadostno kapaciteto in močjo. Power banki z izhodno močjo 30W, 45W ali več in z USB-C PD (Power Delivery) podporo so primerni za polnjenje prenosnikov. Pred nakupom power banka za prenosnik preverite specifikacije vašega prenosnika in se prepričajte, da power bank podpira zahtevano napetost in moč.

Kaj naj storim, če se moj power bank pregreva?

Če opazite, da se vaš power bank pregreva, ga nemudoma odklopite in prenehajte z uporabo. Pregrevanje lahko kaže na notranje težave ali napake v bateriji, kar lahko vodi do nevarnosti požara ali eksplozije. Power bank premaknite na hladno in suho mesto, kjer lahko varno odpravite težavo. Če se pregrevanje nadaljuje, prenehajte z uporabo in se obrnite na proizvajalca za nasvet ali zamenjavo.


Preberite si tudi:
Nasveti za pravilno hitro polnjenje telefona
Kateri telefoni podpirajo brezžično polnenje?


VIRI:

(1) - Anker

(2) - Wikihow

Posted in: Nakupovalni vodiči


NAROČI SE NA
E-NOVICE

Vnesi svojo e-pošto in se prijavi na prejemanje naših novic, posebnih ponudb in akcijskih kuponov.

© 2021 Chameleon.si. Vse pravice pridržane.