-20%

NarediSam - Krompirjeva ura

More Views

Igrače

NarediSam - Krompirjeva ura

Koda artikla: 3838424000620 Imate vprašanje o artiklu?

Cena: 14,90 €

Akcijska cena 11,92 €

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 7,45 €

Okolju prijazno, poučno in zabavno!

Vas zanima kako lahko napajate digitalno uro kar s pomočjo krompirja?

Postanite pravi znanstvenik in ugotovite kako je to mogoče. Na koncu lahko namesto krompirja uporabite še kakšno drugo zelenjavo, sadež, ali celo tekočine. Presenečeni boste, ko boste ugotovili kaj vse jo lahko poganja.

Ura iz krompirja deluje, tako da pare cinkovih in bakrenih ploščic vstavimo v medij, kot je krompir, zemlja, voda, ali kakršnokoli sadje. Cinkova ploščica predstavlja negativno elektrodo, bakrena pa pozitivno elektrodo. Ko sta te dve ploščici zapičeni v enega od medijev, ki smo jih našteli prej, potečejo kemijske reakcije, pri čemer nastanejo ioni in elektroni. Usmerjeno gibanje nabitih delcev pa predstavlja električni tok. Elektrolit vsebuje mnoge vodotopne snovi, ki lahko reagirajo z eno ali obema elektrodama. Cink je na primer bolj reaktiven kot baker in pri njegovem raztapljanju nastanejo cinkovi ioni ter elektroni, ki stečejo proti bakreni ploščici. Ta tok od bolj reaktivne ploščice do manj reaktivne ploščice ustvari šibak električni tok, ki lahko poganja majhno žarnico, digitalno uro ali majhen zvočnik.

Paket vsebuje:

-Digitalno uro z dvema izoliranima žicama,

-2x Plastičen lonček,

-Povezovalno izolirano žico,

-Samolepilni prozorni trak,

-2x Cinkovo kovinsko ploščico,

-2x Bakreno kovinsko ploščico,

-Natančna slovenska navodila za sestavljanje,

-Navodila za uporabo in primere zabavnih in poučnih eksperimentov.

Cena poštnine je 4 eur, pri nakupu nad 30 eur pa je poštnina brezplačna.

Kupec naročeno blago v spletni trgovini www.chameleon.si prejme v najkrajšem možnem času. Običajno, če je naročilo opravljeno do 16. ure in je blago na zalogi, se dostava izvrši že naslednji dan.

Blago naročeno preko spletne trgovine www.chameleon.si dostavlja pogodbeni partner Pošta Slovenije.

Če ob dostavi kupca ni na naslovu bo dostavljalec Pošte Slovenije pustil obvestilo za prevzem na lokalni pošti. Pri plačilu po prevzemu je potrebo Pošti Slovenije plačati provizijo. Cenik lahko najdete na spletni strani Pošte Slovenije.

 

Na spletni strani Chameleon.com lahko opravite plačilo artikla na naslednje načine:

  • Plačilo po povzetju. Kupnino plačate poštarju ob dostavi blaga.
  • Plačilo po predračunu. Mi Vam pošljemo predračun, ki ga plačate. Ko prejmemo denar na naš TRR, Vam pošljemo blago, ki ga prejmete že naslednji dan.

Cene:

Vse cene so v evrih, vključujejo DDV in veljajo ob potrditvi naročila s strani kupca. Določeni sta dve ceni in sicer Redna cena (priporočena prodajna cena oz. cena, ki jo nastavi prodajalec) in Spletna cena. Vse cene veljajo v primeru plačila, ki so navedena v splošnih pogojih.

Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Ponudba velja po teh pogojih 15 dni oziroma do prodaje zalog. Prodajalec si prizadeva, da bi vam v spletni trgovini www.chameleon.si prikazovali samo točne in verodostojne informacije.

V primeru, da podatek o ceni ni pravilen, bo prodajalec kupcu omogocil odstop od nakupa ali ponudil drugo zadovoljivo rešitev.NAROČI SE NA
E-NOVICE

Vnesi svojo e-pošto in se prijavi na prejemanje naših novic, posebnih ponudb in akcijskih kuponov.

© 2021 Chameleon.si. Vse pravice pridržane.